Eyl

Öğrencilerimizde okuma sevgisini arttırmak ve okuma bilincini geliştirmek  amacıyla haziran ayından itibaren "Okul Kütüphanem" adlı projeyi sürdürüyoruz.Projenin ilk basamağında ,duvarlara hikaye-masal kahramanları ile renk kattık.Daha sonra okul aile birliğinin desteği ile kitaplıklar ve perdeler ayarlandı.Projemizin ileri zamanlarında "Kitabımı paylaşıyorum"kampanyasını yürüttük. Velilerimizin yardımıyla ,öğrencilerimizin yaşlarına uygun kitapları kütüphanemize topladık. Proje sonunda, okul kütüphanemiz, yeni eğitim-öğretim dönemi için öğretmenlerimiz tarafından hazır hale getirildi.

May

Okulumuz öğrencileri hayırsever iş adamı tarafından sinemaya götürüldü.Öğretmenlerimiz eşliğinde sinemaya giden öğrencilerimizin keyifli zaman geçirdikleri gözlendi.Desteklerinden dolayı hayırsever iş adamına teşekkür ederiz.

May

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla okulumuzda engelli bireylerle empati kurabilme amacıyla öğrencilerimiz tarafından canlandırma yapıldı. Bedensel, görme ve işitme engeli olan bireyleri canlandıran öğrencilerimiz yaşadıkları tecrübeleri ve engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları diğer sıınıflardaki arkadaşları ile paylaştılar.

May

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel çocuk oyunları ilçe müsabakaları sona erdi.Talat Tömekçe İlkokulu 3. sınıflar arası Mendil Kapmaca oyununda Adapazarı 1.´si,4. Sınıflar arası Kaleli Yakan Top oyununda Adapazarı 2.´si oldu.Sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmaları bu başarıyla taçlandırmış oldu.

Nis

Okulumuzda ,Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.Öğrencilerimizin hazırladığı gösteriler programa renk kattı.

Nis

TEGV tarafından düzenlenen şenliklere 1,2 ve 3. sınıf öğrencilerimiz katıldı.

Nis

Çevre Dostu Çocuk Projesi kapsamında okulumuz ve Adapazarı Belediyesi işbirliği ile anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerimize yönelik sunum yapıldı.Öğrencilerimize tanıtım ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "81 İlden 81 Öğretmen Çanakkale´de Buluşuyor" programı kapsamında yapılan etkinliklere ilimizi temsilen 3-A sınıf öğretmenimiz Ayla Serpil KAYA katılmıştır. 27-28 Mart tarihlerinde yapılan program sonrasında Okul Müdürümüz Turgay BULUT ve Sınıf Öğretmenimiz Ayla Serpil KAYA tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ziya Cevherli ziyaret edildi.

Mrt

Öğretmenler arası mesleki dayanışmanın güçlendirilmesi, öğretmenlik mesleğinin algı ve statüsünün yükseltilmesi, tarihi ve turisti mekanlar ile milli ve manevi değerlerimizin mahallinde görülüp incelenmesi ve katılımcı öğretmenlerin edindiği deneyimleri meslektaşlar ve öğrencileri ile paylaşımın hedefleyen program kapsamında gezi ve inceleme çalışmalar yapılmıştır.

Mrt

Okulumuzda, Çanakkale Şehitleri Anma Programı düzenlendi.3/B sınıf öğretmeni Zerrin ÖZYAVRU ve velileri savaş menüsü olan üzümlü hoşaf dağıttılar.Ayrıca resimsergisi ve temsili savaş cephesi oluşturdular.Okul müdürü ve öğretmenler sergiyi gezerek öğrencilere Çanakkale Zaferi ile ilgili bilgi verildi.

Mrt

İstiklal Marşı´mızın kabulünün 96. yılı dolayısıyla okulumuzda kutlama etkinlikleri düzenlendi.İstiklal Marşı´nı güzel okuma yarışmasında derece alanlara madalya,yarışmaya katılanlara katılım belgesi verildi.İstiklal Marşı´mızın kabulü dolayısıyla yapılan etkinlikler , törene renk kattı.Okulumuz folklör ekibi gösterisini yaptıktan sonra tören sona erdi.

Mrt

Okulumuzda sivil savunma tatbikatı yapıldı.Öğrencilerimiz,planlanan çıkışları kullanarak,korunma noktalarına başarıyla ulaştılar.Okul müdürümüz Turgay BULUT,tatbikatın amacını anlatarak katılanlara tesekkur etti.