T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Talat Tömekçe İlkokulu

Remzi KAYACAN - Müdür Yardımcısı

Görev ve Sorumluluk Alanı

1- Kurumdaki Tüm personelin (Öğretmen, ücretli, çalışan, memur,  hizmetlilerin özlük işlerini takip etmek ve dosyalarını tutmak. Muhasebe, Maaş, terfi, nakil, Sgk, emeklilik gibi tüm ödeme v.b işlemlerinin zamanında ve eksiksiz yapılmasını sağlamak.

2- Okulun norm kadro iş ve işlemlerini yapmak. Norm kadro yönetmeliğindeki değişiklikleri sürekli takip ederek güncellemek.

3- Okul resmi web sitesinin güncel tutulmasını ve kurumumuzdaki çalışmalar ile duyuruların eşzamanlı olarak kamuya/velilere aktarımını sağlamak.

4- Mebbis ile ilgili Kurumsal işlemleri günlük takip etmek ve gerektiğinde bilgi girişlerini yerine getirmek.

5-Ders kitapları ile materyal ihtiyaçlarını yıllık olarak tespit edip; ilgili elektronik ortama girişini yapmak. Teslim alıp dağıtımını sağlamak.

6-Okul Yıllık Çalışma Planını hazırlamak.

7-Okul brifing dosyasını düzenlemek ve sürekli güncel olmasını sağlamak.

8- Okulun resmi elektronik adresine gelen mesajların takibini yapmak ve cevaplamak.

9-Öğretmenlerin ders ve nöbet programlarını zamanında düzenleyerek uygulanmasını takip etmek.

10- Anasınıfı ile ilgili tüm iş ve işlemleri takip etmek.

11-Alanıyla ilgili E-okul işlemlerini eksiksiz yapmak.

12- TİF iş ve işlemlerini yürütmek ve gerekli dosyaları tutmak. Bunlar

13 -Sendika İşyeri temsilcilerinin seçimini organize eder. Sendikalara ait her türlü gelen resmi yazıların takibi, dosyalanması ile ilgili iş ve işlemleri yürütür. 

14. Sivil Savunma, Yangın, Sabotajlara Karşı Korunma, Şiddeti Önleme Eylem Planlarını hazırlamak. Yıl içinde uygulamalarını yaparak raporlarını koordineli bir şekilde düzenlemek, güncellemek. Okulun sivil savunma işlemlerini yürütmek. Tatbikat ve uygulamalarını hazırlamak. İlgili yazışmaların yapılmasını sağlamak.

15- Krize Müdahale Ekibi, Zümre Başkanları Kurulu, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Okul Yürütme Kurulu, Demirbaş Sayım ve Düşüm Komisyonu, Bireysel Eğitim Planı İnceleme ve Geliştirme Komisyonu, Sosyal Etkinlikler Kurulu, Kantin Denetim Ekibi, Okul Proje Komisyonu, Kayıt Komisyonu gibi önceden görevlendirilen kurul ve komisyonlara başkanlık yapmak.

16- Okuldaki her türlü istatistik çalışmaları ile ilgili İş ve İşlemleri hazırlar, cevaplar, sunum haline getirir ve gerektiğinde dosyalar.

17-Her türlü mezun ve dışarıdan bitirmiş olan öğrencilerin tasdikname, diploma örneği, mezuniyet belgesi ve eski yıllara ait evrakların düzenlenmesi ile ilgili iş ve işlemleri yapar.

18-Okulumuz yönetici, öğretmen ve personelleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı tesis edecek çalışmaları yapar. (Düğün, nişan, doğum, ölüm, hastalık, vb durumlarda dayanışma ve yardımlaşma çalışmaları)

19 – Kendisine sevk edilen konularla ilgili olarak Yazışmalarla(DYS) ilgili iş ve işlemleri yapar.

20 – Arşivin ve depoların, Arşiv Yönetmeliği ve usulüne uygun şekilde düzenlenmesi ve düzenli tutulması ile ilgili iş ve işlemleri yapar.

21-Eğitim ve Öğretim Yılı başı, İkinci yarıyıl başı, sene sonu ve yıl içerisinde farklı zamanlarda yapılacak olan Öğretmenler Kuruluna ait duyurular, tutanaklar, kararlar, karar defteri ve dosyaların dosyalanması işlerine ait iş ve işlemleri yürütmek.

22-Her türlü yayınların çıkarılması çalışmaları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.

23-Defile, sergi ve kermes gibi çalışmalar dahil, çeşitli etkinlikler düzenlenmesi ile ilgili iş ve işlemleri planlamak ve uygulamak.

 24-Ulusal-uluslararası ve Ab projelerinin takibi, sonuçlandırılması ve işlemlerinin yapılması,

25- Hırsızlık olaylarına ve sabotaja karşı gerekli önlemlerin alınması ile ilgili iş ve işlemler. 

26-Yıl içerisinde yapılacak her türlü Kazanım Değerlendirme Sınavlarının gerçekleştirilmesine ait iş ve işlemler

27-Hizmet alımı yoluyla veya iş-kur vasıtasıyla çalıştırılan temizlik ve güvenlik görevlilerinin işlemlerinin yapılması, çalışmalarının planlanması ve kontrol edilmesini sağlamak. 

28– Nöbetçi müdür yardımcısı olduğu zamanlarda törenlerin koordine edilmesi, bahçe temizliğinin kontrolünün yapılması, dış kapı kontrolünün yapılması, anasınıfı giriş-çıkışlarının kontrol edilmesi, boş geçen derslerde sınıfların yoklamalarının alınması, gözetim ve denetiminin sağlanması işlerini önemle yapar.

29-Kurumda gizliliğe riayet etmek, personelle veya okulla ilgili yazıların saklanmasından ve gizli tutulmasından sorumlu olmak.

30-Sınav görevi duyurusunun imza karşılığı yapılması, klasörüne yerleştirilmesi ve diğer gerekli işlemlerin yürütülmesi ve takip edilmesi, istendiği hallerde usulüne uygun tebliğ edilmesini sağlamak. Sisteme kayıt ve bilgi güncellemelerini yapmak.

31-Her türlü sosyal ve eğitici etkinlikleri mevzuatına göre düzenleyerek takibini yapmak. Öğrenci kulüplerinin çalışmalarının takip edilmesi, evraklarının hazırlattırılıp teslim alınıp dosyalanmasını sağlamak. Sosyal Etkinlik Yürütme Kurulu çalışmalarına katılmak.

32-Dönem ve Sene sonu e-okul belge basım işlemlerinden, Öğrenci karne, teşekkür, takdir ve iftihar belgesi vb. belgeleri düzenlemek ve basmak. Kayıt altına almak.

33-Tayin atama dönemlerinde gerekli duyuruları yapmak, ilgililerden gerekli belgeleri istemek, Mebbis´e yüklemek, onay için müdüre bilgi vermek.

34-KBS modülündeki tüm iş ve işlemleri takip etmek. Ek Ders evraklarının belirtilen sürede hazırlanmasını onaya sunulmasını sağlamak. Geçici görevlendirilen personelin ek ders çizelgelerini hazırlama ve ilgili kurumlara gönderilmek üzere onaya sunmak.

35-Aday öğretmenlerin uyum ve adaylık eğitimi programlarını uygulamak.

36-Mevzuatı takip etmek, yenilenen mevzuatı çalışanlara duyurmak, uygulanmasını gözetmek.

37-Bilim sanat merkezleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek. Özel yetenekli bireylerin tespit edilmesini ve özel eğitime erişimlerini sağlamak.

38-Bilişim hizmetlerine ve internet sayfalarına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek. Haberleşme, veri ve bilgi güvenliğini sağlamak.

39-Stratejik Plan ve ARGE  işlemleri ile Beyaz Bayrak Projesi işlemleri ve takibini sağlamak

40-Görevlendirildiği konu ile ilgili iş ve işlemleri yapmak ve okul müdürünü her aşamada; özellikle iş bitiminde bilgilendirmek.

41- Görev tanımında belirtilen görevler ile okul müdürünün vereceği diğer görevleri yapmak.