T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Talat Tömekçe İlkokulu

Fahrettin ÜRKMEZ - Müdür Yardımcısı

Görev ve Sorumluluk Alanı

1-Okulun fen ve teknoloji laboratuvarlarının, Kurs yapılan dersliklerinin ve ders dışı faaliyet yapılan salonlarının düzen ve tertibini sağlamak. Her zaman kullanıma hazır halde tutmak.

2-1. ve 2. sınıf öğrenci iş ve işlemlerini yapmak ve takip etmek.

3-Alanıyla ilgili E-okul işlemlerini eksiksiz yapmak.

4-Belirli gün ve haftaların planlı ve düzenli olarak yapılmasını sağlamak ve bunlarla ilgili belgeleri dosyalamak.

5-Milli Bayramların kutlanma programlarını takip etmek. İlgili komisyonlara başkanlık yapmak ve tüm programların içeriğini dosyalamak.

6-Okul panolarına asılacak yazılı ve görsel belgeleri incelemek, onay vererek  Panoların güncel tutulmasını sağlamak.

7- 1-2-3-4. sınıf öğrenci iş ve işlemlerini takip eder.

8- Şiir, kompozisyon, resim yarışmalarının düzenlenmesini titizlikle sağlar. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgili iş ve işlemleri kontrol eder. Öğrenci ödül işlemlerinin takibini yapar.

9- Okul gezi işlemlerinin gerekli kontrollerini yapar, ilgili mevzuat gereği bulunması gereken evrakları düzenler ve gereken izinleri alarak dosyalar.

10-Öğrenci devam-devamsızlık işlemlerinin yönetmeliklere uygun biçimde takibini yapar. Kanuni işlemleri sırasıyla yaparak, Ailelere gerekli bilgilendirmelerde de bulunur.

11-Baskı ve fotokopi makinelerinin bakım onarım işlerinin takibini yapar.

12-Öğrencilerin Velileriyle gerektiğinde,  görüşme yaparak okulun işleyişiyle ilgili bilgilenmelerini sağlar.

13-Okulun Isınma (Yakacak), su, internet, telefon gibi ilgili tüm ödeme ve abonman işlemlerini takip eder.

14-Kütüphane ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesin sağlar.

15- Ders dışı faaliyetlerin ve seminer çalışmalarının düzenli yapılmasını kontrol eder.

İlgili dosyaları tutar.

16- Zümre öğretmenleri kurulu iş ve işlemlerini takip eder. İlgili dosya ve defterlerini tutar.

17- Rehberlik servisinin iş ve işlemlerinin sağlıklı yürütülmesinin takibini yapar. Mebbis rehberlik modülündeki işlemleri daima kontrol eder. Okul Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kuruluna başkanlık etmek. Yeni öğretim yılında uygulanacak olan Rehberlik çerçeve programını, okul rehber öğretmeni ve  Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu Öğretmenleri ile birlikte oluşturulması, eğitim ve öğretim yılı  boyunca uygulanması ile takibini sağlamak.

18- Öğrenme güçlüğü çeken ve kaynaştırma eğitimine tabi olan öğrenciler ile ilgili olarak İl Rehberlik Araştırma Merkezi ile gerekli yazışmaların yapılması ve diğer iş ve işlemlerin yürütülmesini sağlamak.

19. Okulun derslikler, Bahçe, tuvaletler, depolar, kazan dairesi, mescit, harita odası, kurs odaları, laboratuvar bölümü ve hizmetli odasının düzen, temizlik ve tertibini usulüne göre her gün denetler. Aksaklıkları düzeltir.

20- İş Sağlığı ve Güvenliği dosyasını tutar, gerekli iş ve işlemleri takip eder. Yangın Ekiplerinin kurulması ve çalışmalarının takibi ile ilgili iş ve işlemler. Yangın tüplerinin ve ilgili koruma  malzemelerinin  daima hazır bulundurulması ile ilgili iş ve işlemleri yapmak.

21 – Servis araçlarının denetlenmesini komisyon ile yapmak. Okulun ihtiyaç duyması halinde, servis araçlarının düzenli olarak görevlendirilmesini ve takibini yapmak.

22 – Okulun onarım, tadilat-bakım ve e-talep işlemlerini takip ve sonrasında kontrol eder.

23-Okulumuzda bulunan ekonomik durumu yetersiz öğrencilerin tespit edilmesi ve sınıf listelerinin hazırlanmasını koordine eder.

24-Çeşitli kaynaklardan gelen yardım malzemelerinin ihtiyaç sahibi öğrencilere Okul-Aile Birliği ,okul rehber öğretmeni ile birlikte koordineli bir şekilde dağıtılması iş ve işlemlerini yürütür.

25-Okulumuz yönetici, öğretmen ve personelleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı tesis edecek çalışmaları yapar. (Düğün, nişan, doğum, ölüm, hastalık, vb durumlarda dayanışma ve yardımlaşma çalışmaları)

26 – Kendisine sevk edilen konularla ilgili olarak Yazışmalarla(DYS) ilgili iş ve işlemleri yapar.

27 – Arşivin ve depoların, Arşiv Yönetmeliği ve usulüne uygun şekilde düzenlenmesi ve düzenli tutulması ile ilgili iş ve işlemleri yapar.

28-Okul Aile Birliği genel kurul toplantısının yapılmasının takip edilmesi, yönetim ve denetim kurullarının çalışmalarının organize edilmesine ait iş ve işlemlerin zamanında yapılmasının gözetilmesi görevini yapar. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu kararlarının öğrenci, veli ve öğretmenlere bildirilmesinin sağlanması; Okulda yapılması gerekli çalışmaların resmi yazı ile Okul Aile Birliğine resmi olarak yazılmasını sağlar. 

29-Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu ile birlikte yıllık tahmini bütçenin ve yıl sonu mali raporun hazırlanması, gelir ve gider raporlarının üçer aylık aralıklarla herkesin görebileceği bir yerde ve Okulun Web-Sitesinde ilan edilmesini sağlamak.

30-Okuldaki sosyal-kültürel faaliyetleri planlamak. Beden eğitimi, izcilik, tiyatro, müzik ve halk oyunları çalışmaları düzenlenmesi ilgili iş ve işlemleri yapmak.

31-Defile, sergi ve kermes gibi çalışmalar dahil, çeşitli etkinlikler düzenlenmesi ile ilgili iş ve işlemleri planlamak ve uygulamak.

32-İyep ve Ders Destek kurslarına öğrenci kaydının yapılması, görevli öğretmenlerin iş ve işlemlerinin takip edilmesi. İyep ve Ders Destek kurslarının mevzuatına göre yönetici, öğretmen ve personele ödemelerin yapılmasını sağlamak.

33-Ulusal-uluslararası ve Ab projelerinin takibi, sonuçlandırılması ve işlemlerinin yapılması,

34- Hırsızlık olaylarına ve sabotaja karşı gerekli önlemlerin alınması ile ilgili iş ve işlemler. 

35-İlk yardım dolaplarının tanzimi, donatılması ve temizliği ile ilgili işlemler.

36-Yıl içerisinde yapılacak her türlü Kazanım Değerlendirme Sınavlarının gerçekleştirilmesine ait iş ve işlemler

37-Ders dışı eğitim çalışmalarına göre faaliyet yapan veya Halk Eğitimce görevlendirilen öğretmenlerin kontrolü ve takibi, çalışma planları ve ders defterlerinin düzenlenmesi, çalışmaya katılan öğrencilerin listeleri ve kontrollerinin yapılmasını sağlar.

38–Nöbetçi müdür yardımcısı olduğu zamanlarda törenlerin koordine edilmesi, bahçe temizliğinin kontrolünün yapılması, dış kapı kontrolünün yapılması, anasınıfı giriş-çıkışlarının kontrol edilmesi, boş geçen derslerde sınıfların yoklamalarının alınması, gözetim ve denetiminin sağlanması işlerini önemle yapar.

39-Kurumda gizliliğe riayet etmek, personelle veya okulla ilgili yazıların saklanmasından ve gizli tutulmasından sorumlu olmak.

40-Okulda açılacak okuma-yazma kurslarını organize etmek, iş ve işlemlerini yürütmek.

41-Sınav görevi duyurusunun imza karşılığı yapılması, klasörüne yerleştirilmesi ve diğer gerekli işlemlerin yürütülmesi ve takip edilmesi, istendiği hallerde usulüne uygun  tebliğ edilmesini sağlamak. Sisteme kayıt ve bilgi güncellemelerini yapmak.

42-Aday öğretmenlerin uyum ve adaylık eğitimi programlarını uygulamak.

43-Yabancı uyruklu Öğrencilerle ilgili iş ve işlemleri yürütmek.

44-Değerler eğitimi çalışmalarını yürütmek

45-Stratejik Plan ve ARGE  işlemleri ile  Beyaz Bayrak Projesi işlemleri ve takibini sağlamak

46-Görevlendirildiği konu ile ilgili iş ve işlemleri yapmak ve okul müdürünü her aşamada; özellikle iş bitiminde bilgilendirmek.

47- Görev tanımında belirtilen görevler ile okul müdürünün vereceği diğer görevleri yapmak.