SAĞLIK OLSUN GOOD HEALTH eTwinning Projesi

Okulumuz 2-C sınıfı öğrencileri Sağlık Olsun adlı eTwinning projesini sınıflarında uyguluyorlar.Proje koordinatörü Ayla Serpil Kaya koordinatörlüğünde yürütülen projenin amacı, öğrencilerin sağlık ve beslenme arasındaki ilişkiyi farketmesi ve sağlıklı beslenmesidir.

19-04-202205-05-2022

Sağlıklı bir yaşam için alınması gereken önlemlerin pek çoğu günlük yaşamımızda uygulamamız gereken küçük ve kolay çabalardan oluşur. Nerede olursa olsun günlük yaşamı düzenleyen bazı temel kuralların bilinerek uygulanması, sağlığın korunmasını ve diğer bireylerle paylaştığımız yaşamı kolaylaştırır. Bu kurallardan en önemli bazıları temizlik, sağlıklı beslenme, bedensel ve zihinsel çalışma, , sigara, alkol, uyarıcı ve uyuşturucu maddelerden uzak durma, düzenli uyku ve bol oksijen alma olarak sıralanabilir.

Proje hedeflerimiz;
-Öğrencilerin sağlık ve beslenme arasındaki ilişkiyi farketmesi ve sağlıklı beslenmesi
- Temizlik alışkanlıkların kişinin sağlığını etkilediğini fark etmesi ve hijyen kurallarına uyması
- Sağlıklı olmak için egzersizlerin hayatında daima olması gerektiği bilincine ulaşması